Sulhasen puku

Kesä on häiden aikaa ja sulhasen pukeutuminen on morsiamen häämekon jälkeen juhlien toiseksi tärkein asu. Pukuja on monenlaisia ja sulhaset miettivätkin oikeaa vaihtoehtoa hääasustukseensa pitkien pohdintojen kautta. Hyvin pitkälti juhliesi teema ja juhlallisuuden aste on paras keino opastamaan oikeaan sulhasen vaatetuksen valintaan. Esittelemme kolme vaihtoehtoa – tiukimmasta rennoimpaan – joiden välillä on helppo valita juuri oma tyylinsä juhliin! Muista, että häät ovat teidän – sulhasen ja morsiamen – juhla, joten on tärkeää tehdä siitä mieluisensa, eikä olla täysin etikettien armoilla, kunhan pitää mielessä tärkeimmät etikettisäännöt.

 

Frakki Etusivu
Frakki Etusivu

Frakki

Frakki on kaikkein muodollisin valinta sulhasen hääasuksi. Vaikka frakki ei välttämättä muualla maailmassa ole hääasu, Suomessa se on hyvin yleistä. Etiketin mukaan vain sulhanen, bestman ja morsiamen isä saavat hääjuhlissa käyttää frakkia. Frakki on aina musta ja asusteet valkoisia, älä lähde tuomaan frakkiin väriä erilaisilla solmukkeilla tai taskuliinoilla, vaan ota silloin smokki tai puku. Frakki muodollisuutensa takia tekee juhlista kunnioitettavan, ja saa sulhasen näyttämään arvokkaalta tilaisuuksissa ja pitkä takki näyttää hurmaavalta tanssiessa.

Valitse frakki jos haluat muodolliset häät.
Morsiamen pukeutuminen: pitkä hääpuku tai juhlapuku

frakki.fi hääsmokki
frakki.fi hääsmokki

Smokki

Smokki on myös muodollinen juhla-asu, mutta paljon rennompi kuin frakki. Smokkia voi myös ottaa erivärisenä kuin musta, tummansininen on erittäin suosittu väri, varsinkin hääjuhliin. Elokuvista tuttu valkoinen smokki on yleisempi trooppisilla alueille, missä sen pääasiallinen käyttöpaikka on, mutta Suomessakin sitä näkee joskus. Musta smokki ei ole niin tiukkasääntöinen kuin frakki, mutta on silti muodollinen ja juhlava, joka tekee siitä erinomaisen hääasun sulhaselle. Smokki sopii myös paremmin juhlimiseen kuin frakki.

Smokki on muodollinen mutta silti rennompi ja sopii hyvin kaikenlaiseen juhlimiseen
Morsiamen pukeutuminen: Lyhyt tai pitkä hääpuku tai iltapuku

Puku tai tumma puku

Puku on varma valinta sulhasen astustukseksi, mutta se voi olla monelle liian arkipäiväinen. Mustat, siniset ja harmaat puvut ovat hyvin yleisiä hääpukuja. Puvun kanssa voi käyttää kravattia tai solmuketta ja värikkäitä taskuliinoja. Hyvä vinkki on käyttää puvun kanssa hienoa liiviä tuomaan juhlallisuutta asustukseen. Pukua ei sido etiketit niin tiukasti kuin frakkia ja smokkia, joten se sopii myös hyvin juhliin jotka ovat epätavalliset tai niissä on suunniteltu teema.

Puku on varma valinta ja siitä voi tehdä omanlaisensa
Morsiamen pukeutuminen: Teeman mukaan, hääpuku tai iltapuku

 

Meiltä Frakit ja Smokit edullisesti, helposti ja nopeasti! Varaa aika ja tervetuloa sovittamaan. Tuotteet heti mukaan.

Shopping Cart
Scroll to Top